Dornterapi eller Dornmethod  
     
 

DornMetoden (också kallat får Dornterapi) är en alternativ holistisk behandling som bygger på gammal kunskap av lokalbefolkningen i Alpregionen. Metoden är en behandling till självhjälp som används för att korrigera felställningar i ryggraden och andra leder. DornMetoden har utvecklats för ca 30 år sen genom tysken Dieter Dorn och har blivit en snabb växande behandlingsmetod över hela världen. Den används ofta för att behandla nack-, rygg-, axel och andra ledproblem samt hjälper till att förbättra den allmänna hållningen och hälsan.

DornMetoden är en metod till självhjälp som anses vara väldigt effektiv och säker. 

DornMetoden använder mjuka rörelser och lätta tryck för att korrigera felställningar i leder och ryggraden; den arbetar utan manipulation eller 'knäckande'. Oftast börjar den med korrigering av funktionella skillnader i benlängd som (enligt Dieter Dorn) de flesta av oss har. Skillnader i benlängden leder till snedställning av bäckenet vilket i sin tur leder till snedställning i ryggraden, precis som ett tornbygge med dåligt fundament. Ryggraden som är en av våra mest centrala delar i kroppen har kopplingar till alla våra organ och kroppsfunktioner. Inom DornMetoden anses kopplingarna vara så väl fysiska som psykiska. En blockering av kotor i ryggraden kan leda till besvär, smärtor och sjukdomar var som helst i kroppen. 

DornMetoden som skonsamt korrigerar osymmetri i kroppens skelett jämförs ofta med  osteopati och inkluderar även element ifrån Traditional Chinese Medicine (TCM) och meridianlära. Därmed kan den åstadkomma långt mer än traditionella manuella terapiformer.

Läs gärna mer på www.dornmethod.se  speciellt under fliken Dieter Dorn, där finns en beskrivning av metodens uppkomst samt en hel del intressanta patientfall!

     
  Tillbaka